Bygge Utekjøkken

 Velkommen til vår guide ombygging av utekjøkken!
Velkommen til vår guide ombygging av utekjøkken!
Bygg inn grillen og kombiner den med en sidebrenner, vask eller oppbevaringsløsning, og lag et komplett utekjøkken. Et eget utekjøkken gjør det morsommere å lage mat utendørs og blir samtidig et fint sted å samle familie og venner om sommeren.
Går du med planer om å bygge et utekjøkken til hagen eller uteplassen?
Når du bygger et utekjøkken selv, er planleggingen en viktig del og hjelper deg med å lykkes hele veien frem til ferdig resultat. Det trenger ikke være så vanskelig å bygge et utekjøkken, og hendige hobbysnekkere kan hente mye inspirasjon til ulike utekjøkkenløsninger som de kan bygge selv. I vårt sortiment av innbyggbare utekjøkken finner du alt du trenger for å bygge et godt planlagt kjøkken utendørs. Du kan velge funksjoner fritt, alt fra innbyggbare gassgriller, kullgriller, sidebrennere og kjøleskap til vannkraner og bartilbehør, eller hva med å velge en av våre ferdige innbyggbare utekjøkkenpakker.
Bygge utekjøkken – hva må jeg tenke på?
For å hjelpe deg i gang med planleggingen har vi noen tips og triks som vi gjerne deler! Har du flere spørsmål eller tanker? Nøl ikke med å kontakte vår kundeservice. Vi hjelper deg gjerne, både per telefon og e-post.

Plasser utekjøkkenet riktig

Når du først har bestemt deg for å bygge et utekjøkken, blir neste spørsmål - hvor skal det stå? Naturligvis er det opp til deg å mene hvor du synes at det passer best, men det kan være smart å plassere utekjøkkenet i tilknytning til eller i nærheten av huset. Da blir det enklere for eksempel å få tilgang til både strøm og vann. Plasserer du utekjøkkenet i nærheten av huset, er dessuten den som lager mat, ofte beskyttet mot uønsket vind. Et annet tips er å plassere utekjøkkenet i tilknytning til et drivhus. I tillegg til beskyttelse mot vind får du da enkel tilgang til egendyrkede råvarer!

Beskytt utekjøkkenet

Et utekjøkken står ofte utendørs i all slags vær og vind. Et tak over utekjøkkenet er et godt tips, siden det gir mindre vedlikehold og gjør at kjøkkenet kan brukes også når været ikke viser seg fra sin beste side. Vær imidlertid forsiktig med å plassere grillen for nær taket, siden det lett blir mye smuss og sot. Hvis utekjøkkenet ikke står under tak, en pergola eller annen beskyttelse, anbefaler vi at du dekker til kjøkkenet eller grillen med et tilpasset beskyttelsestrekk som gir beskyttelse når de ikke er i bruk. God beskyttelse gir mindre vedlikehold og forlenger utekjøkkenets levetid.


Oppbevaring i utekjøkkenet
Du får aldri for mye oppbevaringsplass på et utekjøkken, så tenk praktisk og sørg for innvendig oppbevaring med hyller når du tegner og lager skisser til utekjøkkenet. Gode oppbevaringsmuligheter gjør at du har alle grillredskaper og tilbehør samlet innenfor rekkevidde og ikke trenger å løpe inn for å hente dem. Du velger selv hvordan du ønsker at oppbevaringsløsningen skal se ut: om den skal være åpen og synlig eller bygges inn med åpningsbare skapdører og skuffer i rustfritt stål.

Rennende vann på utekjøkkenet

Rennende vann er ikke et krav på et utekjøkken, men det er veldig deilig å ha det tilgjengelig. Hvis du ikke har mulighet for både varmt og kaldt vann på utekjøkkenet, er en enkel løsning å koble til vann direkte fra en utekran på huset eller også koble vasken på hageslangen og sette en bøtte under. Husk at det kan være lurt å ha mulighet til å stenge av vannet om vinteren.

Strøm på utekjøkkenet

Det er veldig behagelig å ha tilgang til strøm på utekjøkkenet. Da kan du installere et kjøleskap i tilknytning til kjøkkenet, bruke diverse kjøkkenmaskiner og montere lys. For å sikre enkel tilgang til strøm er det en fordel å plassere utekjøkkenet i tilknytning til huset.

Hvilke materialer kan du bruke til å bygge et utekjøkken?

Fundamentet til utekjøkkenet kan for eksempel bestå av tre, lastepaller, aluminium, leca, betong, stein eller mørtel. Hvilket materiale du velger, er opp til deg - skreddersy ditt drømmekjøkken nøyaktig slik du vil ha det! Kanskje ønsker du at materialet skal matche designen på huset, eller kanskje vil du at utekjøkkenet skal smelte inn i hagen på en naturlig måte. Uansett hvilket materiale du går for, kan det være smart å ha utekjøkkenets plassering i tankene. Er planen at utekjøkkenet skal stå ubeskyttet og uten tak, bør du velge materiale ut fra det.

Dessuten er det viktig å tenke på at produktene som skal plasseres i et utekjøkken, er fremstilt i holdbare materialer som tåler å stå ute. Velg derfor alltid en slitesterk ståltype med høy korrosjonsbestandighet, for eksempel 304 SS rustfritt stål, som er godkjent for kontakt med matvarer og er det beste materialet for utekjøkkener, siden det ikke ruster hvis det blir korrekt vedlikeholdt. 304 SS rustfritt stål er heller ikke magnetisk, og trekker derfor ikke til seg smuss og partikler. Dermed blir det enkelt å rengjøre og et opplagt alternativ for et utekjøkken. På grunn av disse fordelene er de fleste utekjøkkener du finner hos oss, fremstilt av denne typen stål.

FAQ


Hva er et utekjøkken?
Et utekjøkken kan betraktes som en forlengelse av innekjøkkenet. Et utekjøkken omfatter ofte en grill enten gass- eller kullgrill, skap med oppbevaringsmuligheter, benkeplass til å tilberede mat på samt en oppvaskkum som gjør det enkelt å skylle grønnsaker og vaske hender under matlagingen. Vi du bygge et mer avansert utekjøkken, kan du supplere med et kjøleskap, en pizzaovn og en teppanyaki-modul.

Frittstående eller innbyggbart utekjøkken?
Et frittstående utekjøkken passer for deg som ønsker å kjøpe en ferdig og fleksibel modulløsning. Vi har ferdige utekjøkkenpakker som kan tas i bruk umiddelbart, eller du kan velge blant våre frittstående moduler og tilpasse, kombinere og bygge sammen funksjoner etter eget ønske. DIY - Foretrekker du heller å bygge ditt eget utekjøkken til hagen, er det et innbyggbart utekjøkken du skal se nærmere på. Grunnkonstruksjonen tegner du selv, og materiale og innredning velger du etter smak og behag. I vår kjøpeguide og under bygge utekjøkken har vi samlet all viktig informasjon å tenke på når du planlegger et kjøkken utendørs.

Hva skal utekjøkkenet inneholde?
Velg funksjoner på utekjøkkenet etter egne ønsker. Kanskje ønsker du et enkelt sommerkjøkken med bare en grill og et arbeidsområde, eller også et maksimert utekjøkken på uteplassen, med stor gassgrill, pizzaovn, kjøleskap, vask og godt med oppbevaringsplass? Du velger selv hva du ønsker å ha på utekjøkkenet ditt og hva som passer til nettopp ditt hjem.

Har du problemer med å forestille deg det ferdige resultatet, eller er du kanskje usikker på hvilket utekjøkken som passer i nettopp ditt hjemmemiljø? Bruk vårt spesialtilpassede 3D-verktøy som gjør at du i fred og ro kan visualisere, planlegge og bygge utekjøkkenet i det riktige hagemiljøet. Ta gjerne kontakt med vår kundeservice hvis du er usikker på hvilke utekjøkkenprodukter du skal velge eller har andre spørsmål, så hjelper vi deg.

Hvilket merke skal jeg velge?
Når du har bestemt deg for hvilken type utekjøkken du ønsker, er tiden inne for å velge leverandør. Når det gjelder frittstående utekjøkken har vi løsninger i ulike prisklasser fra Myoutdoorkitchen, svenske Skeldervik og italienske Steel. Er du mer interessert i et innebygd utekjøkken finner du også løsninger i toppklasse fra Myoutdoorkitchens Built-in serie. Sortimentet vårt omfatter bare utekjøkkener fra erfarne leverandører som er spesialister i bransjen, som garanterer holdbare produkter i slitesterke materialer.