Stålguide - riktig type stål til ditt utekjøkken i rustfritt stål

At utekjøkkenet skal stå nettopp utendørs gjør materialvalget ekstra viktig. De fleste utekjøkken er fremstilt i rustfritt stål (såkalt stainless steel) som er mindre tilbøyelig til å ruste enn andre ståltyper, for eksempel karbonstål. Ved kjøp av utekjøkken er det viktig å vite hvilke stålkvalitet det er laget av. Ulike typer rustfritt stål er forskjellige avhengig av krominnhold og hvilke andre stoffer som er blandet inn. Blandingen påvirker i sin tur hvor bestandige de ulike ståltypene er mot rust.

Ulike typer rustfritt stål

De fleste rustfrie utekjøkkener på markedet er fremstilt i 430 SS stål, som egner seg for utendørs bruk, har en viss bestandighet mot rust og er et alternativ som er vennlig for lommeboken. De fleste av utekjøkkenene våre er fremstilt i 304 SS stål, en stålkvalitet som er bestandig mot rust og har lengre levetid. Det skyldes at rundt 10 % av stålet består av nikkel - et relativt dyrt stoff som gjør 304 SS stål noe dyrere enn 430 SS stål, men holder betydelig høyere kvalitet.

Hvorfor velge et utekjøkken i 304 SS stål?

• Lengre levetid og høyere kvalitet enn andre ståltyper

• Ikke magnetisk - tiltrekker seg ikke smuss og partikler, og er enkelt å rengjøre

• Enklere å vedlikeholde enn for eksempel 430 SS stål, som kan ruste i løpet av bare noen måneder hvis du ikke vedlikeholder det på riktig måte

• Bestandig mot vær og vind

• Høyere bestandighet mot rust og korrosjon enn andre ståltyper

• Godkjent for kontakt med mat

• Tåler temperaturer opptil 925 grader


Viktig å huske! Ingen ståltype er helt immun mot rust. Uansett hvilken stålkvalitet du velger, er godt vedlikehold av utekjøkkenet viktig. I vår vedlikeholdsguide kan du lese mer om hvordan du tar best mulig vare på utekjøkkenet ditt.