Myoutdoorkitchen - Kjøpeguide

Velkommen til kjøpeguiden vår! Her forsøker vi på en enkel måte å forklare forskjellene mellom ulike typer utekjøkkener og hva du må tenke på før du handler, og gir deg andre tips som gjør det enklere å velge utekjøkken.
Uansett hvor langt du er kommet i planleggingen av drømmekjøkkenet ditt, om du allerede har et bestemt utekjøkken i tankene eller du nettopp har fått ideen om å bygge et, håper vi at denne guiden kan gjøre resten av prosessen så enkel som mulig for deg. Skulle du ha flere spørsmål og tanker etter å ha lest guiden, er det bare å kontakte vår kundeservice! Våre eksperter står gjerne til tjeneste!

Syv viktige ting å tenke på ved kjøp av utekjøkken

Hvor starter vi så? Planleggingen av et utekjøkken kan fortone seg som en hel jungel å sette seg inn i, og det kan derfor være nyttig å ha et grunnlag å gå ut fra. Vi tenkte å starte med å gi deg syv tips som det er viktig å tenke på før du kjøper utekjøkken:

1. Planlegg! Planlegging er alfa og omega, særlig i begynnelsen av et utekjøkkenprosjekt. De viktigste tingene du må tenke over, er formålet med utekjøkkenet, hvilke funksjoner du ønsker at utekjøkkenet skal ha samt hvor utekjøkkenet skal plasseres. Les gjerne mer om plassering av utekjøkken i guiden Bygge utekjøkken


2. Bestem deg for hvilken type utekjøkken du vil ha. Vil du lage grunnkonstruksjonen selv og benytte deg av innbyggingsløsninger? Eller vil du ha et ferdig utekjøkken levert hjem - klart til bruk med en gang? Les gjerne mer om de ulike løsningene i avsnittet nedenfor.

3. Materialvalg - Sørg for å velge et utekjøkken som er fremstilt i et materiale som tåler å stå ute. Sørg også for at alle komponentene i utekjøkkenet er fremstilt i riktig materiale. Noen aktører selger utekjøkkener der skruer og sammenføyninger ikke har samme stålkvalitet. Resultatet blir at disse delene av utekjøkkenet ruster.


4. Grillen er selve hjertet i et utekjøkken, så du bør tenke nøye gjennom hvilken type som passer best for dine ønsker og krav. Gassgrill, kullgrill eller Kamado-grill? Du bestemmer!


5. Arbeidsflate er viktig hvis du ønsker mulighet til å tilberede en hel middag ute. Sørg for at utekjøkkenet dekker dine behov.


6. Planlegger du innlagt strøm og vann? Hvis du ikke planlegger å plassere utekjøkkenet i tilknytning til huset - ta kontakt med autorisert rørlegger og elektriker!


7. Beskytt utekjøkkenet godt under dårlige værforhold, særlig om vinteren. Invester i et solid beskyttelsestrekk som tåler både vann og vind. Eller sats på et frittstående utekjøkken som er enkelt å rulle inn i garasjen i vintermånedene.Vil du lese mer om hva du bør tenke på før bygging av utekjøkkenet, finner du det under Bygge utekjøkken Har du spørsmål eller tanker, må du gjerne kontakte vår kundeservice, så hjelper vi deg!

Hvilket utekjøkken er riktig for nettopp deg?

Når våren banker på døren og det er tid for å flytte grillen ut, hvorfor ikke flytte hele kjøkkenet ut? For mange er matlaging et hyggelig avbrekk i hverdagen, men noen ganger er det lite fristende å stå på et varmt kjøkken mens resten av familien nyter det fine været eller koser seg i hagen - noe som gjør et utekjøkken til en perfekt løsning!

Når du så har bestemt deg for å investere i et utekjøkken, hvordan finner du det som passer best for deg? Ettersom et utekjøkken kan bygges på mange ulike måter, kan du tilpasse det etter egne ønsker og behov. Vi tilbyr to ulike typer utekjøkken: innbyggingskjøkkener og/eller frittstående moduler.

Utekjøkkener for innbygging


Vil du bygge kjøkkenet ditt fra grunnen, er det et innbyggingskjøkken du skal se nærmere på. Grunnkonstruksjonen tegner du selv, og materialet bestemmer du etter egen smak og behag. Produktene som du bygger inn i utekjøkkenet, finner du imidlertid hos oss, og her står du fritt til å gjøre utekjøkkenet så enkelt eller omfattende som du selv ønsker.

Det klassiske utekjøkkenet består gjerne av en grill, en sidebrenner (for å kunne koke eller steke tilbehør) og ett eller flere oppbevaringsskap. OBS! Glem ikke å kjøpe et ventilasjonsgitter hvis du satser på denne løsningen, da ventilasjon er helt nødvendig i innbyggingskjøkkenet. Har du lyst til å gjøre mer ut av utekjøkkenet, er mulighetene uendelige. Les gjerne mer i våre ulike utekjøkkenpakker for innbygging.

Frittstående utekjøkken


Et frittstående utekjøkken er beregnet for deg som ønsker å kjøpe en ferdig modulløsning som er klar til bruk med en gang! Modulløsningen er fleksibel og kan bygges sammen, plukkes fra hverandre og skiftes ut. Det er enkelt å bygge opp utekjøkkenet ved å velge modulene som dekker ditt behov.

Vi tilbyr også ferdige modulpakker for deg som ønsker hjelp til å sette sammen drømmeutekjøkkenet. Samtlige modulløsninger leveres på hjul, slik at utekjøkkenet enkelt kan rulles ut og inn som det passer deg. Les mer om våre ulike frittstående utekjøkkenpakker.

Design utekjøkkenet ditt i hagemiljø!
Design utekjøkkenet ditt i hagemiljø!
Har du problemer med å forestille deg det ferdige resultatet, eller er du kanskje usikker på hvilket utekjøkken som passer i nettopp ditt hjemmemiljø? Ingen fare! Bruk vårt spesialtilpassede 3D-verktøy som gjør at du i fred og ro kan visualisere, planlegge og bygge utekjøkkenet i det riktige hagemiljøet. Enkelt og fleksibelt, der du selv kan velge å sette sammen moduler og funksjoner etter dine behov og ønsker. For å komme i gang med å designe utekjøkkenet finner du 3D-verktøyet her.

Utekjøkkenets ulike deler

Uansett hvilken type utekjøkken du velger skal det fylles med forskjellige funksjoner, og det finnes en hel jungel av alternativer å velge mellom. For å gjøre valget så enkelt som mulig finner du en forklaring på de viktigste komponentene i et utekjøkken her.

FAQ


Hvilket merke skal jeg velge?
Når du har bestemt deg for hvilken type utekjøkken du vil ha, er det smart å kikke nærmere på merke/leverandør. Når det gjelder utekjøkkener for innbygging, tilbyr vi løsninger fra Myoutdoorkitchen. Er du mer interessert i et frittstående utekjøkken, finner du også løsninger fra Myoutdoorkitchen, svenske Skeldervik, Steel og Indu+. Sortimentet vårt omfatter bare utekjøkkener fra erfarne leverandører som er spesialister i bransjen, som garanterer holdbare produkter i slitesterke materialer.

Hvilket materiale skal jeg velge?
Hvilket materiale du velger er helt opp til deg, men det er viktig å tenke på at produktene som skal plasseres i et utekjøkken, er fremstilt i holdbare materialer. Nettopp av den grunn er de fleste av produktene våre fremstilt i 304 SS-stål. 304 SS-stål er godkjent for kontakt med mat og er det materialet som egner seg best for utekjøkkener. Det er blant annet bestandig mot korrosjon i ferskvann og tåler temperaturer på opptil 925 grader. Det er heller ikke magnetisk og trekker derfor ikke til seg smuss og partikler, noe som gjør det lett å holde rent - perfekt for bruk på kjøkkener og i miljøer med høye krav til hygiene. I vår stålguide har vi sammenfattet alt du trenger å vite om ulike typer stål.

Hvor skal jeg plassere utekjøkkenet?
Vær taktisk når du bygger opp utekjøkkenet. Plasser det gjerne slik at det er enkelt å koble til strøm og vann. Sørg dessuten for å plassere utekjøkkenet et sted hvor det er relativt vindstille. Dermed kan du unngå unødige uhell på dager med mye vind. Les gjerne mer om hva du bør tenke på ved plasseringen av et utekjøkken i vår guide «Bygge utekjøkken».