Vedlikeholdsguide - Hvordan tar jeg best mulig vare på utekjøkkenet mitt?

Mi og med at utekjøkkenet står ute, blir det utsatt for vind, regn og andre forhold som setter utekjøkkenets bestandighet på prøve. En faktor som påvirker utekjøkkenets holdbarhet er ståltypen, der vi anbefaler 304 SS stål som det beste alternativet. En annen viktig faktor er stell og vedlikehold av kjøkkenet. For at utekjøkkenet skal få maksimal levetid har vi samlet våre beste tips om hvordan du tar best mulig vare på utekjøkkenet.
7 viktige punkter om vedlikehold av utekjøkkenet

1. All rengjøring og alt vedlikehold bør gjøres når enhetene er kalde. Hvis enheten er gassdrevet, skal den slås av og avkjøles før du starter vedlikehold.

2. For å bevare utekjøkkenets kvalitetsutseende anbefaler vi at du vasker det med mildt såpevann og tørker det rent med en myk klut, for eksempel en mikrofiberklut. Bruk et rengjøringsmiddel beregnet for rustfritt stål, for eksempel WD-40 eller Würth universalrengjøring for utendørskjøkken.

3. Rengjøring av grillen: Grillristen rengjør du enklest med en blanding av varmt vann og såpe. Gjenstridige flekker kan behandles med et ikke-slipende rengjøringsmiddel før du skyller med vann og deretter lar den lufttørke. Siden innsiden av gassgriller ikke blir malt under produksjon, kan denne bli misfarget etter bruk. Dette kan du fjerne
ved å bruke en grillrengjøringsbørste, skylle med såpevann og deretter la lufttørke.

4. Myoutdoorkitchen Black Collection får sin svartgrå farge gjennom en kjemisk prosess som gjør at du bare kan bruke oljebaserte rengjøringsmidler til rengjøring av kjøkkenet.

5. Ikke bruk slipende eller antennelige rengjøringsmidler, siden det kan forårsake skade eller brann.

6. Ikke bruk etsende grill- eller stekeovnsrens, på malte flater.

7. Hvis utekjøkkenet står ute året rundt, anbefaler vi å bruke et beskyttelsestrekk kombinert med regelmessig vedlikehold.

OBS! Griller bør rengjøres ordentlig etter hver bruk. Øvrige moduler i utekjøkkenet bør vaskes grundig med jevne mellomrom.